Skip links

Lavere enn normalt for årstiden

Strømprisen ned i desember

Strømprisen ned i desember

Ved inngangen til desember var magasinfyllingen lavere enn normalt for årstiden på grunn av en tørr, kjølig høst.

Samtidig har vi hatt økende kullpriser siden i sommer, og kullprisene preger det norske markedet spesielt mye når det er lite vann i magasinene.

2015 var som kjent preget av de laveste strømprisene på 15 år og det var ventet at strømprisene ville øke noe i 2016, men det var nok ikke mange som spådde så lite nedbør som det faktisk har vært denne høsten. Derfor har strømprisene økt jevnt og trutt hele høsten, før det snudde uventet, men etterlengtet, ved inngangen til desember. Desember ble både varmere og fuktigere enn månedene forut og strømregningen for desember vil for de aller fleste være lavere enn novemberregningen. (Husk; strømregningen du har fått med forfall nå tidlig i januar er for november.)

Spotprisene første kvartal 2017 forventes å ligge på i underkant av 30 øre/kwh uten påslag og mva – forutsatt at været oppfører seg som reslativt normalt for årstiden, for det er fremdeles mindre vann i magasinene enn «vanlig.»  Magasinfyllingen er på 62,4 % for Skandinavia, mens normalen for årstiden er 73,8 %. På årets første dager meldes det om litt kaldere værtype enn i desember, og det meldes om lavtrykk også i perioden fremover.

Kort oppsummert: Lavere strømpriser i desember, men været (nedbør på vestlandet) fremover avgjør hvor lenge det holder seg.

Husk at alle våre kunder med avtalen «Boligstrøm Total» har maksprisgaranti om vinteren og betaler vinteren 2016/2017 maksimalt 63,75 øre per kwh inkludert elsertifikat. Les mer om avtalen her.

Vi ønsker dere et energisk og godt år!

Smart Energi APP

Last ned vår app!

Du har full kontroll på strømforbruk, solproduksjon, faktura, smart nabolag og smart hjem.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked